вівторок, 24 березня 2015 р.

День боротьби з туберкульозом

24 березня – Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з туберкульозом.

        Всесвітній день боротьби з туберкульозом вже більше 30 років відзначають 24 березня. Міжнародний день було засновано Міжнародним союзом боротьби з туберкульозом та легеневими захворюваннями спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Дата була приурочена до ювілею відкриття збудника хвороби – палички Коха.
       Саме в цей день в 1882 році в Берліні доктор Роберт Кох оголосив про відкриття бацили цієї страшної хвороби, а в 1982 році, у зв’язку з 100-річною річницею сенсаційного історичної доповіді Коха, 24 березня був оголошений Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом.
Емблемою обрана ромашка – символ чистого дихання легенів.


        Туберкульоз донині вважається однією з головних причин високої смертності в усьому світі. Більшість летальних випадків відбувається в країнах, що розвиваються, де профілактика небезпечного захворювання до цих пір знаходиться на дуже низькому рівні.
День боротьби з туберкульозом заснований з метою широкого інформування різних верств населення про захворювання і необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою, пропаганди здорового способу життя, формування у медичного персоналу загальної лікувальної мережі настороженості щодо туберкульозу.


Немає коментарів:

Дописати коментар