середу, 4 березня 2015 р.

Чи шкідливі чіпси?

Кожного дня ми стаємо свідками як школярі споживають чіпси.А  яка від них користь чи шкода? 

Всі чули про шкоду такого субпродукту як чіпси, але не всі знають чому вони шкідливі. Пропонуємо коротко ознайомитись з основними шкідливими для здоров’я властивостями чіпсів.
-Вітаміни і мінеральні речовини в чіпсах зовсім відсутні. За складом чіпси являються сумішшю жиру та вуглеводів з додаванням великої кількості солі, фарбників і різних замінників смаку. 
- За технологією, чіпси можуть виготовлятись не лише з цілісної картоплі, але і з картопляного борошна, що зовсім не збільшує корисність даного продукту.

- Саме чіпси сприяють ожирінню, тому що, у їхньому складі міститься майже половина денної норми кілокалорій для дитини, близько 510 ккал в 100 гр. чіпсів. Така висока калорійність чіпсів пояснюється високим вмістом вуглеводів, а саме крохмалю, та жиру.
- Переважно чіпси смажаться не на корисному рослинному маслі, а як мінімум, на маргарині. Тому трансжири, що містяться в чіпсах, можуть викликати різні захворювання, одне з яких – рак.
-Велика кількість солі, яка надходить в організм разом з чіпсами, заважає нормальному росту кісток, порушує обмін речовин і може викликати набряки і проблеми з серцем.
-Барвники та ароматизатори, які надають чіпсам різноманітні смаки, можуть викликати серйозну алергію. Отже, задумайтесь, перед тим як купувати чіпси, можливо правильне рішення збереже вам здоров’я.
Інформація скопійована зі сторінки: http://healthy.pp.ua 

Немає коментарів:

Дописати коментар