понеділок, 6 липня 2015 р.

Як стати високим, як вирости...

        Всі знають, що у середньостатистичної людини процес зростання закінчується приблизно до двадцятирічного віку. До цього часу відбувається остаточне формування скелета, кісткової тканини і вважають, що збільшити своє зростання після двадцятирічного віку практично не представляється можливим.
      Але багато людей, які не можуть похвалитися високим зростом, не припиняють пошуки відповіді на питання, що треба робити, щоб вирости – і часто йдуть на неймовірні експерименти для того, щоб досягти своєї мети.
                               КОМПЛЕКС ВПРАВ ДЛЯ ТИХ, ХТО ХОЧЕ ПІДРОСТИ

1. Вправи з розминки, що зміцнюють поставу: махи та обертання руками і ногами в суглобах, ривки руками вгору назад, у боки назад, нахили вперед (спина пряма).

2. Енергійна ходьба з розмашистими рухами рук.

3. Біг дрібними кроками з одночасним обертанням вперед зігнутими руками (кулаки притиснуті до плечей); швидкісний біг і біг стрибками (дистанція 25-50 м залежно від підготовленості. Зробіть 4-6 пробіжок, відпочиваючи і відновлюючи дихання після кожної); біг із гірки.

4. Потягування - руками тягніться вгору; потім у сторони, одночасно піднімаючись на носки (по 6-8 разів із паузами на відпочинок).

5. Вправи на перекладинах і кільцях:

а) виси (від 20 с до хвилини); виси з поворотами корпуса праворуч-ліворуч (ноги разом); розхитування вперед-назад, у сторони, колові (за і проти годинникової стрілки);

б) підтягування (дівчатка можуть виконувати що вправу, не відриваючи ніг від підлоги);

в) підтягування зі стрибками: присядьте (спина пряма), підстрибніть угору, схопіться за перекладину, використовуючи енергію стрибка, підтягніться.

6. Стрибки:

а) у висоту - щоразу намагайтеся підстрибнути ще вище або дотягнутися до якогось предмета чи позначки, розташованих над вами;

б) вниз - зістрибуйте з невеликих підвищень, під час приземлення пружно згинайте ноги;

в) стрибки з положення сидячи навпочіпки.

Навантаження збільшуйте поступово. Наприкінці занять цими вправами ви повинні не валитися з ніг, а відчувати приємну легку втому.

За матеріалами:http://narodna-osvita.com.ua/627-dodatki-dlya-pdruchnika-osnovi-zdorovya-polschuk-nm-6-klas.html

Немає коментарів:

Дописати коментар