понеділок, 20 липня 2015 р.

Цікаве про часник

А,що ви знаєте про часник?
1. Часник — дуже корисна рослина. Вона є природним засобом проти різних інфекцій. Одне з корисних властивостей часнику — розрідження крові, внаслідок чого зміцнюється імунна система людини, тобто він є натуральним антибіотиком.

2. Унікальний запах часнику надають сірчисті речовини, які знаходяться в ньому у великій кількості. Перевіреним способом позбавлення від запаху часнику з рота є петрушка або кориця.
3. Часник є найстарішою культивованою рослиною у світі. У їжу його почали приймати близько шести тисяч років тому. Територією, де вживається найбільша кількість часнику, визнана Південна Азія, а країною, де часник люблять найменше, визнана Японія, де часник переважно використовується тільки в лікувальних цілях.
4. Десять грам свіжого часнику містять порядку 0,06 грам жиру і 2,97 грам вуглеводів. Продовжуємо наш цікавий список фактів про часник …
5. На честь часнику було названо одне місто в США. Це місто називається Чикаго, що в перекладі з індіанської мови означає «дикий часник».
6. Так само, в місті Сан-Франциско, в ресторані «Garlic», відвідувачам подають порядка тонни часнику на місяць. У меню цього ресторану є безліч екзотичних страв. Однією з таких страв є морозиво з часником.
За матеріалами:http://cikavo.net/cikavi-fakti-pro-chasnik/

Немає коментарів:

Дописати коментар